Tips για το ημιμόνιμο μανικιούρ σας!

04/25/2017
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Είναι πρακτικό, έχει ανθεκτικότητα και διάρκεια... Το ημιμόνιμο μανικιούρ όμως απαιτεί την προσοχή μας, έτσι ώστε να προσφέρει το άψογο αποτέλεσμα που υπόσχεται χωρίς να επηρεάζει την υγεία του φυσικού νυχιού και της επιδερμίδας μας. Η φόρμουλα του βερνικιού που χρησιμοποιείται στο ημιμόνιμο μανικιούρ περιέχει μια μακρά αλυσίδα μορίων, που πολυμερίζονται και σχηματίζουν ένα ανθεκτικό αλλά ελαστικό στρώμα στην επιφάνεια του νυχιού, το οποίο σταθεροποιείται όταν εκτίθεται στη λάμπα πολυμερισμού. Με τον τρόπο αυτό, το βερνίκι διατηρείται αναλλοίωτο για 2+ εβδομάδες.

Μια κατηγορία εναντίον του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι η "φθορά" που προκαλεί - εξασθένιση της πλάκας και της μήτρας του νυχιού - η συχνή εφαρμογή του. Το πρόβλημα όμως αυτό δεν οφείλεται τόσο στο βερνίκι, ειδικά στην περίπτωση του CND SHELLAC, το οποίο είναι και το μόνο που δεν περιέχει gel, αλλά στην τεχνική αφαίρεσής του.

Για να τα προστατέψετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά οι δερματολόγοι συνιστούν:

Στο διάστημα που έχετε ημιμόνιμο μανικιούρ, εφαρμόζετε το Solar oil (ειδικό λάδι με βιταμίνη Ε), για τα επωνύχια. Το λάδι διαπερνά την σύσταση του βερνικιού και θρέφει, διατηρώντας τα νύχια σας υγιή και ελαστικά.

Για να προστετευθείτε από το ξεφλούδισμα μέχρι να έρθει η ώρα της αφαίρεσης, φοράτε πάντα γάντια κουζίνας όταν έρχεστε σε επαφή με δραστικά καθαριστικά ή απολυμαντικά, και μη μουλιάζετε τα χέρια σας στο νερό.

Όταν το νύχι αρχίζει να μεγαλώνει και το τελείωμα του ημιμόνιμου βερνικιού είναι πια ορατό, μην επιχειρήσετε να το ξεφλουδίσετε με τα νύχια ή τα δόντια σας, γιατί έτσι εξασθενείτε την πλάκα του νυχιού, αφαιρώντας στιβάδες της μαζί με το βερνίκι. Αφαιρέστε το προσεκτικά, χωρίς βιασύνη, με το ειδικό αφαιρετικό, Nourishing remover, ή αφήστε την ειδικό να το κάνει σωστά.

Πώς αφαιρείται;

Το ημιμόνιμο μανικιούρ διαρκεί θεωρητικά 14 ημέρες, και όταν τα νύχια αρχίζουν να μεγαλώνουν θα πρέπει αναγκαστικά να το αφαιρέσετε.

Για να αφαιρέσετε μόνες σας το ημιμόνιμο βερνίκι και να προστατέψετε όσο γίνεται περισσότερο την επιδερμίδα των χεριών σας, μη βουτάτε τα δάχτυλα σε μπολ με ασετόν, αλλά μουσκέψτε ένα βαμβάκι και στερεώστε το σε κάθε νύχι τυλίγοντας γύρω του ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου. Θα εμποδίσετε έτσι το ασετόν να εξατμιστεί και η αφαίρεση του βερνικιού θα γίνει πιο γρήγορα.

Περιμένετε 10-15 λεπτά πριν αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο και το βαμβάκι με το ασετόν και, στη συνέχεια, με ένα ξυλάκι για τα πετσάκια σπρώξτε σιγά-σιγά το βερνίκι. Μην επιχειρήσετε να το αφαιρέσετε με κάποιο μεταλλικό αξεσουάρ, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσετε τη μήτρα του νυχιού. Ξεπλύνετε τα χέρια σας και έπειτα ολοκληρώστε τη διαδικασία εφαρμόζοντας μια ενυδατικη κρέμα χεριών και το λαδάκι επωνυχίων.

Τελευταία Post