SHELLAC Manicures: Είναι αντάξια της φήμης τους?

07/18/2019
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Δεν είναι όλα τα μανικιούρ ίδια, γι'αυτό και δεν έχουν όλα την ίδια αξία ως υπηρεσίες σε ένα nail studio. Αν έχετε ακούσει για το SHELLAC και υποθέτετε πως είναι το ίδιο με ένα gel mani που μπορείτε να κάνετε σε οποιοδήποτε studio νυχιών, τότε υπάρχουν μερικά πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζετε για αυτήν την υπηρεσία. Το CND SHELLAC υπόσχεται υπέροχο και λαμπερό χρώμα, που παραμένει άθικτο για δύο εβδομάδες ή και παραπάνω. Αξίζει όμως την προβολή και διαφήμιση που του έχει γίνει τα τελευταία χρόνια;

Πιστεύουμε πως ναι. Όχι μόνο επειδή το έχουμε δοκιμάσει κι εμείς αρκετές φορές, αλλά επίσης γιατί το Byrdie (ένα από τα μεγαλύτερα beauty sites στο internet, που φτάνει σχεδόν τους 4 εκατ. αναγνώστες το μήνα) συνομίλησε με την Jan Arnold, co-founder και style director της εταιρείας Creative Nail Design (CND), για να συγκεντρώσει περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία. Παρακάτω θα ανακαλύψετε τι είναι αυτό που κάνει ένα SHELLAC manicure τόσο ξεχωριστό!

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ SHELLAC MANICURE;
"Το CND SHELLAC συνδυάζει τις καλύτερες ιδιότητες του gel (για αντοχή και προστασία) και τις καλύτερες ιδιότητες του βερνικιού νυχιών (για πανέμορφο χρώμα και γυαλάδα)", λέει η Arnold. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα περιλαμβάνει μια επίστρωση βάσης, μια επίστρωση χρώματος και μια τελική επίστρωση προστασίας. Με πάνω από 120 αποχρώσεις ημιμόνιμου βερνικιού νυχιών, υπάρχει κάτι για όλους, από αιθέρια ροζ έως σκούρα μεταλλικά.

Το μανικιούρ πολυμερίζεται σε μία ειδική LED λάμπα νυχιών, που παράγεται αποκλειστικά για το SHELLAC, οπότε δεν υπάρχει ουσιαστικά χρόνος στεγνώματος, σύμφωνα με την Arnold. "Ο πολυμερισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της διαδικασίας. Όταν η φόρμουλα του προϊόντος είναι ειδικά ρυθμισμένη στην απόδοση ενέργειας φωτός της λάμπας, τότε εξασφαλίζεται σωστή προσκόλληση, ανθεκτικότητα και αφαίρεση."

Προσθέτει: "Αυτά τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά έγιναν εφικτά με μια εντατική διαδικασία Έρευνας & Ανάπτυξης και τεχνολογία που έχει ρίζες στις αεροδιαστημικές επιστρώσεις πολυμερούς, μαζί με 13 διπλώματα ευρεσιτεχνίας."

Εδώ είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε για κάθε μανικιούρ που χρειάζεται μια λάμπα που εκπέμπει φως UV, όπως κάνει και η CND: Προστατεύστε το δέρμα στα χέρια σας με SPF, για να αποφύγετε τυχόν βλάβη από τις ακτίνες UV και την επιταχυνόμενη γήρανση. Αν σας απασχολεί αυτό, η CND συνιστά την εφαρμογή αντηλιακού 20 λεπτά πριν το ραντεβού σας για μανικιούρ. 

ΑΝΤΟΧΗ
"Ένα μανικιούρ που θα εφαρμοστεί ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία του συστήματος CND SHELLAC, θα προσφέρει 14+ ημέρες ανθεκτικού, λαμπερού χρώματος, χωρίς προβλήματα", λεει η Arnold.

Μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι το φινίρισμα είναι πολύ ανθεκτικό, και σπάνια ξεφλουδίζει ή σπάει. Αυτό το μανικιούρ αντέχει στις περισσότερες δουλειές του σπιτιού, όπως το πλύσιμο πιάτων. Ωστόσο, μερικές χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά, γι 'αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί και να φοράτε γάντια κατά τον καθαρισμό και την εκτέλεση άλλων σκληρών εργασιών!

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ
Μπορεί να είναι δελεαστικό, αλλά δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να ξεφλουδίσετε με τα δάκτυλα ένα μανικιούρ SHELLAC, καθώς μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στις επιφανειακές στρώσεις των νυχιών σας. Το καλύτερο είναι να επισκεφθείτε το studio νυχιών για μια σωστή αφαίρεση. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από 5 έως 15 λεπτά.

Η Arnold λεει πως η διαδικασία αφαίρεσης είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που κάνουν το SHELLAC manicure να ξεχωρίζει από τα gel ή gel polish. Εξηγεί: "Όταν εφαρμόζεται το αφαιρετικό με βάση το ασετόν, η επίστρωση σπάει σε μικροσκοπικά κομμάτια και απελευθερώνεται από το νύχι, επιτρέποντας έτσι μια ανεμπόδιστη αφαίρεση. Αυτό συμβαίνει γιατί το SHELLAC διαθέτει μια μοναδική φόρμουλα, που σχηματίζει μικροσκοπικά "τούνελ" σε όλη την επικάλυψη όταν πολυμερίζεται στη CND LED lamp. Όταν έρθει η ώρα να αφαιρεθεί, το ασετόν διεισδύει μέσα από αυτά τα τούνελ μέχρι το base coat, και μετά απελευθερώνεται από το νύχι — χωρίς ξύσιμο και χρήση πίεσης για να αφαιρεθεί."

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ ΥΓΙΗ
Εάν έχετε εύθραυστα ή λεπτά νύχια, πιθανώς θα χρειαστεί να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να βελτιώσετε την κατάσταση των νυχιών σας, πριν να δοκιμάσετε το SHELLAC (ή οποιοδήποτε gel μανικιούρ). Καλό είναι να εφαρμόζετε λαδάκι επωνυχίου δύο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιείτε τακτικά μια καλή ενυδατική λοσιόν χεριών. Αυτά θα αποτρέψουν το δερμα και τα νύχια σας από το να αφυδατωθούν.

"Για καλύτερα αποτελέσματα όταν κάνετε ένα SHELLAC μανικιούρ, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως ο επαγγελματίας που απευθύνεστε είναι σωστά εκπαιδευμένος και έχει γνώση των συστημάτων νυχιών της CND, καθώς αυτοί θα έχουν κατανοήσει και θα γνωρίζουν τη σωστή διαδικασία για να εφαρμόσουν, και κυρίως, να αφαιρέσουν το SHELLAC, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα του φυσικού νυχιού," λεει η Arnold, προσθέτοντας: "…το προϊόν έχει σχεδιαστεί ως μέρος ένος συστήματος — όλες οι στρώσεις "συνεργάζονται" για να παρέχουν άψογο χρώμα με αντοχή 14 ημερών, και να διατηρήσουν την καλή κατάσταση και υγεία του νυχιού."

Τελευταία Post