Πώς καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

08/06/2020
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Η αλήθεια είναι μία και είναι πικρή: Όσα χρήματα και να σπαταλάμε σε ακριβά προϊόντα και θεραπείες προσώπου, αν τα πινέλα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε δεν είναι καθαρά, τότε δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε την αψεγάδιαστη επιδερμίδα που όλες επιθυμούμε! Και γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι πολύ απλό: τα μικρόβια που "κατοικούν" πάνω τους θα βρουν τον τρόπο να τρυπώσουν στους πόρους της επιδερμίδας σας και τελικά να προκαλέσουν ακμή ή ερεθισμούς. Γι’ αυτό είμαστε εμείς όμως εδώ, για να σας μεταφέρουμε όλα τα tips που αποκάλυψε η πιο hot makeup artist του Instagram, Nikki Wolff, για το πώς να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ.

Όπως αποκάλυψε η Nikki μέσα από το λογαριασμό της, επειδή δεν βρίσκει τα ειδικά καθαριστικά πινέλων ιδιαίτερα αποτελεσματικά, χρησιμοποιεί νερό και απορρυπαντικό πιάτων, το οποίο και έχει διαρκώς σε ένα μπουκαλάκι στη βαλίτσα με τα προϊόντα μακιγιάζ της. Αρκετοί άλλοι make-up artists χρησιμοποιούν επίσης νερό και σαμπουάν μαλλιών!

Πολύ απλά, λοιπόν, βρέχει τις άκρες των τριχών με το μείγμα και στη συνέχεια κάνει "μασάζ” στο εσωτερικό της παλάμης μέχρι να καθαρίσει το πινέλο. Έπειτα το ξεπλένει με τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια "ξαπλώνει" τα πινέλα στην άκρη ενός τραπεζιού, προσέχοντας η άκρη των πινέλων να προεξέχει ώστε να μπορεί ο αέρας να κυκλοφορεί και να στεγνώνει τις τρίχες ομοιόμορφα. Συμβουλεύει επίσης να μην τα στεγνώνετε ποτέ όρθια με τις τρίχες προς τα πάνω, καθώς το νερό μπορεί να κυλήσει προς το ξύλινο κομμάτι και τελικά να "χαλαρώσει" την κόλλα που κρατά τις τρίχες στη θέση τους.

 

Τελευταία Post