Ερεθισμοί κατά την αποτρίχωση;

05/05/2020
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Ξυρίζετε συχνά τα πόδια σας και έχετε έντονους ερεθισμούς; Είναι φυσιολογικό! Όταν ξυρίζετε τις τρίχες που δεν έχουν βγει ακόμη καλά, στην ουσία κόβετε μικρά κομμάτια από την επιδερμίδα σας! 

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός: Η τρίχα μεγαλώνει μέσα στο δέρμα! Τη στιγμή που είναι έτοιμη να βγει, τρυπώντας την επιδερμίδα με το ξυραφάκι, πιέζει από μέσα και δημιουργεί μικρά εξογκώματα. Όταν λοιπόν ξυρίζεστε συχνά και οι τρίχες δεν έχουν προλάβει να μεγαλώσουν, μαζί με τα μικροσκοπικά κομματάκια τρίχας, κόβετε και αυτά τα μικρά εξογκωματάκια. 

Εάν θέλετε να έχετε μόνιμα απαλό δέρμα στα πόδια αλλά και σε όλο το σώμα, χωρίς τρίχες, σας προτείνουμε να επιλέξετε μία εναλλακτική μέθοδο αποτρίχωσης όπως είναι το αποτριχωτικό κερί ή το laser - και γενικά όποιες μεθόδους αφαιρούν την τρίχα από τη βάση της. Η μέθοδος που θα επιλέξετε, μπορεί να εξαρτηθεί από το σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε καθώς και από πιθανές παθήσεις του δέρματος (π.χ. φλεβίτιδα). Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό θα είνα να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό. 

Μόλις ολοκληρώσετε την αποτρίχωση, είναι πολύ σημαντικό να βάζετε πάντα μία ειδική θεραπεία για μετά την αποτρίχωση σε μορφή κρέμας/λοσιόν ή τζελ, που θα είναι σούπερ ενυδατική και επουλωτική με φυσικά συστατικά, όπως π.χ. η καλέντουλα.

Τελευταία Post