Πώς φροντίζουμε τα νύχια μας το Χειμώνα;

12/10/2019
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Μόλις κάνει την εμφάνισή του ο χειμώνας και το κρύο, οι επαγγελματίες νυχιών και οι πελάτες τους ασχολούνται με ένα πράγμα: πώς να φροντίζουν τα νύχια το χειμώνα. Θα μοιραστούμε λοιπόν μαζί σας καποια tips για τη φροντίδα των νυχιών στο nail studio και το σπίτι, καθώς αυτά μπορεί να κάνουν όλη τη διαφορά όταν εμφανιστεί ξηρότητα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Απλά τρικ για το beauty salon

Στον επαγγελματικό χώρο ομορφιάς, ένα ζεστό soak με έλαια μπορεί να ενισχύσει την ευλυγισία των νυχιών και την απαλότητα του δέρματος - ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμηθεί η ξηρότητα του χειμώνα και τα εύθραυστα νύχια. Εάν πρόκειται να εφαρμόσετε βερνίκι, βυθίστε τα νύχια στο soak πριν από την υπηρεσία. Αν όμως εφαρμόσετε βερνίκι τζελ ή τεχνητά νύχια, εμποτίστε στο soak μετά την υπηρεσία. 

Μπορείτε επίσης να εφαρμόζετε λαδάκι νυχιών, βυθίζοντας τα άκρα των δακτύλων σε μια μικρή ποσότητα λαδιού και κάνοντας μασάζ στα νύχια και το δέρμα, αφού τα αφήσετε πρώτα να μουλιάσουν στο λάδι για 3-5 λεπτά.

Θεραπείες στο σπίτι 

Το πρώτο βήμα της φροντίδας στο σπίτι είναι η ενυδάτωση των νυχιών/χεριών κάθε βράδυ. Φροντίστε πάντα να έχετε μια ενυδατική κρέμα επωνυχίων που κάνει μικρο-απολέπιση στα νεκρά κύτταρα και ένα υψηλής ποιότητας λαδάκι νυχιών που μπορεί να διεισδύσει στο νύχι. Το Jojoba και το σκουαλένιο είναι τα καλύτερα φυσικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα καλό λάδι νυχιών, αφού έχουν ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες που είναι τέλειες για τους χειμερινούς μήνες.

Μαζί με τη φροντίδα ειδικά για τα νύχια, είναι απαραίτητο να κρατάμε τα χέρια μας ενυδατωμένα το χειμώνα. Για κανονικό έως ελαφρώς ξηρό δέρμα, η καθημερινή εφαρμογή μίας λοσιόν χεριών και σώματος είναι τέλεια.

Για όσους έχουν πολύ ξηρό δέρμα, συνιστούμε να εφαρμόζετε μια κρέμα για τις φτέρνες κάθε βράδυ, μαζί με την ενυδατική σας λοσιόν. Οι κρέμες που δημιουργούνται για ξηρές, σκασμένες φτέρνες μπορούν επίσης να καταπραΰνουν τα χέρια που είναι επιρρεπή σε σκασίματα από υπερβολική έκθεση στο νερό, το χαρτί, τα προϊόντα καθαρισμού και άλλα.

Τέλος, καμια αγωγή για την περιποίηση των χεριών και νυχιών το Χειμώνα δεν είναι πλήρης χωρίς γάντια! Γενικότερα σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε την έκθεση σε κρύο, ξηρό αέρα, φορώντας τακτικά γάντια για να προστατεύετε την επικάλυψη των νυχιών σας και να διατηρείτε τα χέρια σας ενυδατωμένα!

Τελευταία Post