Σωστή διατροφή = υγιή νύχια!

01/15/2020
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μερικές γυναίκες μπορούν να αναπτύσσουν νύχια με υγιή όψη, που ποτέ δεν φαίνεται να σπάνε; Θα σας δώσουμε ένα στοιχείο: δεν οφείλεται σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που διαφημίζεται στο Instagram! Οι περισσότερες γυναίκες με άψογα φυσικά νύχια έχουν ένα κοινό: τη διατροφή τους. Η ανάπτυξη των υγιών νυχιών ξεκινάει από μέσα προς τα έξω, οπότε,  αν θέλετε να αποκτήσετε μακρύτερα νύχια χωρίς να κάνετε επέκταση με τζελ νυχιών ή ακρυλικό νυχιών, θα πρέπει να αρχίσετε να τρώτε σωστά. Δείτε λοιπόν τα κορυφαία τρόφιμα που εγγυημένα θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μακριά, γερά και όμορφα νύχια.

Αυγά

Η δυναμική αυτή τροφή συγκεντρώνει 3 βασικές θρεπτικές ουσίες, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του νυχιού: πρωτεΐνη, βιταμίνη D και βιοτίνη, τα οποία συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των νυχιών. Είτε τα φάτε σε ομελέτα, είτε τηγανιτά ή βραστά, βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε ολόκληρο το αυγό, συμπεριλαμβανομένου του κρόκου!

Σολωμός

Γεμάτος πρωτεΐνη, βιοτίνη και ψευδάργυρο, ο σολωμός περιέχει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή που μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη των νυχιών, καθώς και σελήνιο και χαλκό, δύο θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα και την ανάπτυξη των νυχιών.

Σπανάκι

Θεωρήστε το σπανάκι ως το "Άγιο Δισκοπότηρο" των λαχανικών, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των νυχιών! Όχι μόνο είναι γεμάτο με σίδηρο και πρωτεΐνη -και τα δύο αναγκαία για τη γενική καλή υγεία σας-  αλλά περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, ασβέστιο, βιταμίνη Α, μαγνήσιο, βιταμίνη Β και θρεπτικά συστατικά φυλλικού οξέος που βοηθούν τα νύχια να γίνονται μακριά και δυνατά. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να καταναλώνετε σπανάκι μία-δύο φορές την ημέρα. Ρίξτε το στο smoothie σας, στο σάντουιτς, στη σαλάτα ή σωτάρετέ το με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο! 

Σπόροι Chia

Αφού προσθέσετε λίγο σπανάκι στο πρωινό σας smoothie, ρίξτε κι ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia! Οι σπόροι chia περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ασβέστιο, που βοηθούν στην ενδυνάμωση των νυχιών και τη σωστή τους ανάπτυξη.

Αμύγδαλα

Άλλη μια μικροσκοπική αλλά πολύ ισχυρή τροφή αναγκαία για την ανάπτυξη των νυχιών, τα αμύγδαλα, περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο και πρωτεΐνη. Δοκιμάστε να τα ενσωματώσετε στα γεύματά σας καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να σας προσφέρουν μια αίσθηση κορεσμού και να βοηθούν στην ανάπτυξη των νυχιών σας. Προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο αμυγδάλου στο πρωινό σας smoothie, ρίξτε μια μικρή σακούλα με ωμά αμύγδαλα στην τσάντα σας για ένα εύκολο σνακ και βουτήξτε κομμάτια μπανάνας μέσα σε βούτυρο αμυγδάλου για επιδόρπιο.

Νερό

Το να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως, όχι μόνο βοηθά το σώμα σας να λειτουργήσει, αλλά διατηρεί επίσης τα νύχια και τα επωνύχια ενυδατωμένα, κάτι πολύ σημαντικό όταν προσπαθείτε να μακρύνετε με φυσικό τρόπο τα νύχια σας και να τα διατηρήσετε γερά και υγιή.

Τελευταία Post