Shellac manicures και τα πλεονεκτήματά τους

06/27/2023
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Υπάρχει κάτι τόσο ικανοποιητικό σε ένα όμορφο nail look που διαρκεί για εβδομάδες! Φυσικά, το να βρούμε μια τέτοια τόσο ευτυχισμένη στιγμή απαιτεί πρώτα τη χρήση των σωστών τύπων βερνικιού νυχιών. Και εδώ ακριβώς κάνει την εμφάνισή του το Shellac. Όλα εξαρτώνται από τις φόρμουλες και να γνωρίζετε ποιες είναι καλές για τα νύχια σας και ποιες είναι καλύτερα να αποφεύγετε. Επειδή αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο επιστημονικό, είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσουμε ότι το Shellac δεν είναι κάτι που πρέπει να σας προκαλεί άγχος!

Μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, μάλιστα, έχουμε την εντύπωση πως θα αναζητήσετε και θα προτιμήσετε το Shellac από οποιοδήποτε άλλο τζελ στην αγορά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε το γιατί!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SHELLAC;
Όπως τα περισσότερα μανικιούρ μακράς διαρκείας, το Shellac - γνωστό και ως gel polish - αποτελείται από μια ακρυλική βάση. Τα συστατικά των Shellac manicures είναι σαν προαναμεμιγμένα ακρυλικά και υφίστανται χημική αντίδραση μόλις πολυμεριστούν σε μια UV ή LED lamp.

Το Shellac είναι τεχνικά ένας συνδυασμός gel polish, που το κάνει να έχει διάρκεια, και απλού βερνικιού, που του δίνει έντονη γυαλάδα. Οι φόρμουλες λοιπόν αυτές ενώνονται όταν πολυμεριστούν σε μια λάμπα νυχιών.

Αυτό που είναι σημαντικό να διευκρινιστεί - επειδή συνήθως παρεξηγείται - είναι ότι τα gel nails και το Shellac δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι το Shellac αναφέρεται στον όρο που επινοήθηκε από την CND - το πολύ δημοφιλές nail brand που ανέπτυξε για πρώτη φορά το βερνίκι νυχιών 14 ημερών!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ SHELLAC ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ;
Εδώ τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον. Μιλώντας ειδικά για το Shellac (δηλαδή το gel polish που δημιουργήθηκε από την CND) - ναι. Αυτό συμβαίνει επειδή η φόρμουλα της CND σχηματίζει μικροσκοπικά "τούνελ" μέσα στο βερνίκι μόλις στεγνώσει, οπότε μόλις έρθει η ώρα να το αφαιρέσετε, η ακετόνη ειναι ικανή να εισχωρήσει σε αυτά τα "τούνελ" για να αφαιρέσει εύκολα (και με ασφάλεια) το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών. Αυτή ακριβώς η ιδιότητα είναι που καθιστά το CND Shellac το πιο εύκολο gel polish και στην εφαρμογή και στην αφαίρεση — και αυτό το συμπέρασμα έχει αποδειχτεί πως ειναι σωστό!

«Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση βερνικιού Shellac σε σχέση με ένα τυπικό gel polish, γιατί αφαιρείται πολύ πιο εύκολα και είναι λιγότερο βλαβερό για τα νύχια κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης» υποστηρίζει η CND Co-Founder & Style Director Jan Arnold, αλλά και πολλοί επαγγελματίες νυχιών παγκοσμίως. «Αγαπάμε επίσης το Shellac επειδή είναι σχεδιασμένο χωρίς τις κύριες επιβλαβείς χημικές ουσίες που υπήρχαν πάντα στα βερνίκια νυχιών (φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, καμφορά, κα.).»

Να θυμάστε: το CND Shellac δεν είναι το ίδιο με ένα gel άγνωστης προέλευσης χωρίς την ασφάλεια μιας γνωστής μάρκας στον χώρο. Αυτά τα προϊόντα δεν χρησιμοποιούν την ίδια πατενταρισμένη φόρμουλα και κατά συνέπεια δεν αφαιρούνται το ίδιο εύκολα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φυσικά νύχια. Μάλιστα, σε αυτά ακριβώς τα προϊόντα εκτός εμπορικού σήματος οφείλεται εξ αρχής ότι το Shellac μερικές φορές χρεώνεται το φταίξιμο για την καταστροφή των νυχιών!

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ SHELLAC
Λόγω της ιδιότητας της μακράς διάρκειας του Shellac, τα νύχια σας θα προστατεύονται και θα φαίνονται όμορφα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το κύριο πλεονέκτημα του Shellac είναι ένα όμορφο, λαμπερό μανικιούρ που θα διατηρηθεί χωρίς φθορά για 14 περίπου ημέρες (εάν εφαρμοστεί σωστά). Αυτό το καθιστά το ιδανικό μανικιούρ για ταξίδια, για την εργασία και γενικά για όποτε θέλουμε να έχουμε όμορφα νύχια που θα διαρκούν περισσότερο!

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ SHELLAC
Συστήστε στις πελάτισσές σας να κάνουν ένα διάλειμμα στα νύχια τους από το Shellac, ειδικά αν έκαναν πολλά Shellac manicures στη σειρά. Αυτό θα δώσει στα νύχια τους την ευκαιρία να δυναμώσουν ξανά.

Επιπλέον, βοηθά η φροντίδα των επωνυχίων, καθώς τα υγιή επωνύχια είναι το κλειδί για μια υγιή ανάπτυξη των νυχιών. Για να το κάνετε αυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το CND Solar Oil Nail & Cuticle Oil, για να μαλακώσετε και να ενυδατώσετε τα επωνύχια, ενώ παράλληλα διεγείρετε την ανάπτυξη των νυχιών και βελτιώνετε την επιφάνειά τους.

Τελευταία Post