Ρουζ: Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε

03/12/2020
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Το ρουζ είναι από τα αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ των γυναικών, αφού αρκετές φορές χρησιμοποιείται και μόνο του σε ένα καθημερινό και γρήγορο μακιγιάζ. Παρόλο όμως που είναι πολύ διαδεδομένο στον γυναικείο πληθυσμό, αρκετά συχνά η εφαρμογή του γίνεται λανθασμένα.

Η χρήση του ρουζ είναι κυρίως για να βελτιώσουμε το σχήμα του προσώπου και να του δώσουμε χρώμα. Η σωστή τεχνική εφαρμογής και το σωστό χρώμα του ρουζ, μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει ολόκληρο το μακιγιάζ και την εμφάνισή σας. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά πώς πρέπει να χρησιμοποιείται το ρουζ!

Η εφαρμογή του ρουζ πρέπει να γίνεται με μεγάλα στρογγυλά πινέλα μακιγιάζ, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν σωστή τοποθέτηση με μία κίνηση. Το πινέλο πρέπει να εφαρμόζεται σχεδόν κάθετα με μία μικρή κλήση και να το τραβάτε προς τη κατεύθυνση που θέλετε, ανάλογα με τον τύπο του κάθε προσώπου. Εάν η εφαρμογή σας δεν προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείτε να επαναλάβετε στο ίδιο ακριβώς σημείο. Μην το παρακάνετε όμως και επιμείνετε πολύ, γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα!

Η θέση του ρουζ είναι στα ζυγωματικά, ανάλογα με τον τύπο του κάθε προσώπου. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να είναι πάνω από το τελείωμα της μύτης, και να μην περνάει την κάθετο της μέσης του ματιού. Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος στην τοποθέτηση του ρουζ και έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται όλη η όψη του μακιγιάζ!

Το χρώμα του ρουζ, δεν πρέπει να είναι πιο σκούρο από το κραγιόν που φοράτε. Θα πρέπει να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό, ή τουλάχιστον στην ίδια απόχρωση με χαμηλότερη ένταση.

Η φορά τοποθέτησης του ρουζ δεν είναι ίδια σε όλα τα πρόσωπα. Εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου και μπορεί να δώσει μία τελείως διαφορετική όψη, αλλάζοντας όλη την έκφρασή του.

Όταν το πρόσωπο είναι οβάλ, μακρύ ή ορθογώνιο, τοποθετούμε το ρουζ ξεκινώντας από τα ζυγωματικά και κινούμαστε προς τα αυτιά σε οριζόντια θέση. Θα ξεκινήσει δηλαδή στρογγυλό λόγω της μορφής του πινέλου, και θα σβήσει σταδιακά προς τα αυτιά σε κάθετη θέση με το πρόσωπο.

Όταν το πρόσωπό μας είναι στρογγυλό, το τοποθετούμε στην εξωτερική άκρη των ζυγωματικών και όχι ακριβώς επάνω. Η κίνηση θα είναι καθοδική, προς το κάτω μέρος των αυτιών ή λίγο πιο κάτω. Έτσι θα διορθώσουμε το σχήμα του προσώπου, κάνοντάς το να μην δείχνει τόσο στρογγυλό.

Το ρουζ μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε για να διορθώσουμε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο. Όπως και με τη σκίαση (contouring), ισχύει ο ίδιος κανόνας. Τα σκούρα χρώματα μικραίνουν και τα ανοιχτά μεγαλώνουν. Κάθε διορθωτική κίνηση θα πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή και χωρίς να χρησιμοποιουμε πολλή ποσότητα. 

Μία γνωστή φράση για τη τοποθέτηση του ρουζ, είναι "Γελάστε δυνατά". Αυτή είναι μία τεχνική των  αρχαρίων, ώστε να βρίσκουν το σωστό σημείο εφαρμογής του ρουζ. Κάνοντας ένα πλατύ χαμόγελο, τονίζονται τα ζυγωματικά και γίνεται ξεκάθαρο το σημείο εφαρμογής του ρουζ - αυτή είναι πάντα μια καλή και σίγουρη μέθοδος για να ξεκινήσετε!

Τελευταία Post