Μάθημα μακιγιάζ #4: Αναδείξτε τα μάτια σας αλλάζοντάς τους σχήμα

01/19/2020
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Ακριβώς όπως μαθαίνετε να χρησιμοποιείτε highlights και σκιάσεις για να κάνετε face contouring, μπορείτε με τις ίδιες πληροφορίες να αλλάξετε και το σχήμα των ματιών σας. Είτε έχετε πεσμένα βλέφαρα, είτε στενά τοποθετημένα μάτια, ή απλά είναι πολύ μικρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις που έχετε για το φως και τη σκιά, για να τα αλλάξετε!

Εάν θέλετε να καθορίσετε ένα σαφές περίγραμμα: Περάστε ένα φωτεινό bronzer δια μέσου της πτυχής του ματιού (crease), που βρίσκεται στη μέση μεταξύ της γραμμής των βλεφαρίδων και των φρυδιών. Καθώς μεγαλώνετε, η περιοχή του ματιού χάνει την ελαστικότητά της, και η όψη των ματιών δεν είναι τόσο συμμετρική και όμορφη όσο ήταν παλιότερα. Αυτή η τεχνική είναι τέλεια για τις ώριμες επιδερμίδες, γιατί δίνουν στο πρόσωπο πιο σαφείς γραμμές και όρια. Μια συμβουλή για όσες έχετε μπλε μάτια: ένα bronzer με πορτοκαλί χροιά στην πτυχή του βλεφάρου, θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται ακόμα πιο μπλε! 

Εάν έχετε στενά τοποθετημένα μάτια: Για να επιμηκύνετε το πλάτος των ματιών σας, εφαρμόστε μαύρο liner με το ειδικό πινέλο μακιγιάζ στο μισό εξωτερικό και των πάνω και των κάτω βλεφαρίδων, και συνδέστε τη γραμμή στην εξωτερική γωνία.

Αν έχετε πεσμένα, βαριά βλέφαρα: Χρησιμοποιήστε αυτά που μάθατε για τα highlights & shadows, για να "ανασηκώσετε" τα μάτια σας. Εφαρμόστε highlighter πάνω από την πτυχή του ματιού, από το εσωτερικό ως το εξωτερικό βλέφαρο. Στη συνέχεια, σβήστε (blend) με μια σκιά στην περιοχή που θέλετε να ανασηκώσετε, δηλαδή στη βαριά πτυχή του βλέφαρου. Βεβαιωθείτε πως έχετε σβήσει καλά στις άκρες (από τη σκιά ως το highlight).

Αν έχετε μικρά μάτια: Εφαρμόστε ένα eyeliner ή μολύβι ματιών σε μπεζ απόχρωση στο κάτω εσωτερικό μέρος του ματιού, γεγονός που θα βοηθήσει τα μάτια σας να φαίνονται πιο "ανοιχτά". Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο μολύβι κατά μήκος όλοκληρης της άνω και κάτω γραμμής των βλεφαρίδων, συνδέοντας τις γραμμές στην εξωτερική γωνία. Το κλειδί είναι να "σβήσετε" το liner με τη σκιά, προχωρώντας προς τα έξω. Οπουδήποτε τοποθετήσετε ένα σκούρο προϊόν ματιών, μέχρι εκεί θα φτάσει και το μάτι σας, οπότε αν "μουτζουρώσετε" τις γραμμές θα δώσετε μια "ψευδαίσθηση" ότι τα μάτια σας πιάνουν μεγαλύτερη περιοχή στο πρόσωπο.

Και ένα μοναδικό tip για ένα φυσικό περίγραμμα στα μάτια: Εφαρμόστε ένα μαύρο μολύβι στο άνω εσωτερικό του ματιού. Επιμηκύνει το μάτι και επίσης οξύνει την όψη του, γεμίζοντας περισσότερο τη φυσική γραμμή των βλεφαρίδων - χωρίς όμως να βλέπετε την σκληρή γραμμή ενός eyeliner!

Τελευταία Post