Μάθημα μακιγιάζ #2: Αναμίξτε το primer με το foundation

11/20/2019
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Ένα από τα πρώτα που μαθαίνουμε σε μια σχολή μακιγιάζ, είναι τα τρία διαφορετικά είδη make-up foundation: υγρό, σε σκόνη (compact) και κρεμώδες.

Ένα πολύ σημαντικό tip όμως που μας μαθαίνει επιπλέον η MUD είναι πως μπορούμε να εφαρμόζουμε το κρεμώδες foundation όπως είναι για πλήρη κάλυψη, ή μπορούμε να το "σπάσουμε" λίγο ώστε να είναι πιο διάφανο, αναμιγνύοντάς το με face primer.

Αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό, μιας και το primer υποτίθεται πως εφαρμόζεται πάντα πριν από το foundation; Κι όμως, αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διατηρηθεί η κάλυψη του foundation χωρίς να αφήνει την όψη του cake effect. Επιπλέον, μπορείτε να αποκομίσετε τη μακροχρόνια ανθεκτικότητα που έχει το cream foundation έναντι των υγρών και των powders. Αυτό βοηθά επίσης το μακιγιάζ να αναμειγνύεται άψογα με την πρώτη στρώση primer στο δέρμα σας.

To cream foundation όμως είναι εντάξει για το λιπαρό δέρμα; Όλοι μπορούν να χρησιμοποιούν cream foundation, αλλά αυτοί που διαθέτουν λιπαρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα υγρό σφουγγαράκι για να το εφαρμόζουν. Τα περισσότερα foundation έχουν έλαιο στη φόρμουλά τους, για να δίνουν στο υλικό την ικανότητα να "σβήνει" και να απλώνεται στο δέρμα πιο ομοιόμορφα. Έτσι, με το υγρό σφουγγαράκι θα πιάσετε τη χρωστική, αλλά όχι το έλαιο που υπάρχει στο foundation. Και πάλι θα έχετε μια άψογη κάλυψη, αλλά όχι τη γυαλάδα!

Για ξηρές ή ανάμικτες επιδερμίδες, χρησιμοποιήστε το πινέλο μακιγιάζ για foundation και  απλώστε το foundation στο δέρμα, επικεντρώνοντας στο κέντρο του προσώπου, όπου συνήθως το δέρμα έχει τον περισσότερο αποχρωματισμό. Όσο πιο μακρυά φτάνετε από το κέντρο, τόσο λιγότερη κάλυψη χρειάζεστε.

Τελευταία Post