ΕΠΩΝΥΧΙΑ: ποια είναι η περιποίηση που χρειάζονται;

11/22/2022
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Όσον αφορά την ομορφιά και την περιποίηση, ανάμεσα στις "καταστροφές" που μπορεί να προκύψουν, είναι σίγουρο πως τα ταλαιπωρημένα, ξηρά επωνύχια είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει!

Προς αποφυγή σύγχισης με τα πραγματικά νύχια, τα επωνύχια είναι η περιοχή του δέρματος γύρω από τα νύχια που χρησιμεύει ως προστατευτικός φραγμός ενάντια στα βακτήρια. Δυστυχώς, αυτή η περιοχή είναι επιρρεπής στην ξηρότητα, και μπορεί να κάνει ακόμα και το πιο υπέροχο μανικιούρ να φαίνεται απείθαρχο. Είτε είναι αποτέλεσμα συνεχούς πλυσίματος χεριών είτε λόγω των ψυχρών θερμοκρασιών που κάνουν τον αέρα κρύο και ξηρό, το μόνο σίγουρο είναι πως τα επωνύχια χρειάζονται διαρκώς φροντίδα.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές λύσεις για τα κατεστραμμένα επωνύχια, ώστε να δείτε πώς μπορείτε να τα περιποιείστε για να είναι απαλά και υγιή:

1) ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΔΑΚΙ ΕΠΩΝΥΧΙΟΥ

Εάν διαθέτετε ξηρά επωνύχια, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τακτικά ένα ενυδατικό λαδάκι επωνυχίων. Η χρήση των ελαίων για τα επωνύχια είναι πολύ σημαντική, και παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Το κλειδί είναι να τα χρησιμοποιείτε με συνέπεια — οπωσδήποτε μία φορά την ημέρα. Η χρήση τους αποτρέπει τα επωνυχία από το να αφυδατωθούν, και είναι πάντα πιο εύκολο να αποτρέπετε κάτι εξαρχής, από το να προσπαθείτε να το επιδιορθώσετε εκ των υστέρων. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το λαδάκι επωνυχίων Solar Oil της CND — διατίθεται και σε μίνι συσκευασία, που είναι το τέλειο μέγεθος για να το κρατάτε στο αυτοκίνητο ή την τσάντα! Απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και διαθέτει μια σούπερ ενυδατική φόρμουλα, για να κρατάτε μακριά την ξηρότητα.

2) ΚΑΝΕΤΕ ΗΠΙΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΜΕ MIA MICRO-EXFOLIATING ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Έναν άλλο βασικό ρόλο παίζει και η ήπια απολέπιση, που θα κάνετε σε συνδυασμό με την ενυδάτωση των τραχιών επωνυχίων με το λαδάκι, για μια εξαιρετικά αποτελεσματική περιποίηση!

Το Cuticle Eraser της CND κάνει μικροαπολέπιση στα επωνύχια με ένα πλούσιο, κρεμώδες μείγμα οξέων alpha-hydroxy, που ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα γύρω από τα επωνύχια και βοηθά στην πρόληψη των νεκρών κυττάρων (πετσάκια).

3) ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΘΡΕΨΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ

Ας το παραδεχτούμε. Μέσα στη ρουτίνα περιποίησής μας, τα επωνύχια αποτελούν πολύ συχνά ένα παραμελημένο κομμάτι. Αυτό όμως μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ξηρό, σκασμένο δέρμα που είναι επιρρεπές στο ξεφλούδισμα. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες νυχιών, τα επωνύχια προστατεύουν το νύχι από μύκητες και βακτηριακές λοιμώξεις. Για αυτόν το λόγο, συνιστούν να τα διατηρείτε όσο το δυνατό πιο απαλά και ενυδατωμένα (αντί να τα κόβετε υπερβολικά), για να μετριάσετε την ενόχληση.

Η εξαιρετικά ενυδατική επιλογή της κρέμας Healthy Hoof από την Gena περιέχει λανολίνη, aloe vera, πρωτεΐνη σιταριού και έλαιο λεβάντας, γεγονός που την καθιστά ιδανική ως μαλακτικό και ενυδατικό του δέρματος και των επωνυχίων

 

Τελευταία Post