Απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες!

09/11/2019
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Όταν οι πελάτες σας ρωτάνε πώς να απαλλαγούν από μια παρανυχίδα, είναι πολύ πιθανό πως προσπαθούν να καταπολεμήσουν την επιθυμία να την τραβήξουν! Εσείς όμως, παρέχοντας τις σωστές συμβουλές σχετικά με την αφαίρεση και την πρόληψή τους, μπορείτε να τους απαλλάξετε από αρκετό πόνο.

Παραδόξως, μια παρανυχίδα δεν είναι καν μέρος του νυχιού — είναι ένα σκληρό κομμάτι δέρματος που αναπτύσσεται γύρω από την άκρη του νυχιού. Όταν διαπερνά το δέρμα ή πιάνεται σε αντικείμενα που υπάρχουν γύρω σας, ο πειρασμός να την αφαιρέσετε είναι ανυπόφορος. Τι πρέπει λοιπόν να κάνει κανείς;

Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε την βασανιστική κατάσταση που περιγράψαμε παραπάνω, είναι να προλάβετε την εμφάνιση των παρανυχίδων. Η παρανυχίδα είναι ξηρό δέρμα, οπότε το να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τη δημιουργία της. 

Εκτός από το να κάνετε τακτικά το μανικιούρ σας σε κάποιον επαγγελματία νυχιών, η δημιουργία μιας "αγωγής" στο σπίτι για τα χέρια και τα νύχια είναι σημαντική, αν είσαστε επιρρεπείς στο ξηρό δέρμα. Μια καθημερινή κρέμα μικροαπολέπισης επωνυχίων θα βοηθήσει να αφαιρέσετε απαλά το περίσσειο ξηρό δέρμα. Συστήνουμε να συνδυάσετε την κρέμα με ένα επαγγελματικής ποιότητας λαδάκι επωνυχίων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λαδάκι και μόνο του, αν το δέρμα σας είναι ήπια ή περιστασιακά ξηρό. Όταν το δέρμα είναι υπερβολικά ξηρό και σκάει, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε μία θεραπεία για σκασμένες φτέρνες στα δάκτυλά σας κάθε νύχτα πριν τον ύπνο. 

Όταν εμφανιστεί μια παρανυχίδα, η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να αντισταθείτε στο τράβηγμα ή το μάσημά της, καθώς αυτό τείνει να τραβήξει ακόμα περισσότερο δέρμα και θα οδηγήσει σε πόνο παρόμοιο με αυτόν από κόψιμο με χαρτί - ή και ακόμα χειρότερο! Δεδομένου ότι τα χέρια αγγίζουν αμέτρητα αντικείμενα καθημερινά, το άνοιγμα στο δέρμα που δημιουργείται από μία σχισμένη παρανυχίδα μπορεί να προσελκύσει βακτήρια και να προκαλέσει μόλυνση.

 

Απαλλαγή

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς τρόποι για να απαλλαγείτε από μια παρανυχίδα. Σας συμβουλεύουμε να αφήσετε έναν επαγγελματία νυχιών να την αφαιρέσει με ασφάλεια, εφόσον ειναι εφικτό. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι το επόμενο ραντεβού για μανικιούρ, υπάρχουν μερικές επιλογές φροντίδας στο σπίτι. Πρώτα θα πρέπει να αξιολογήσετε το σημείο που βρίσκεται η παρανυχίδα. Αν είναι κατά μήκος της πλευράς του νυχιού, θα πρέπει να το αφαιρέσετε απαλά με ένα buffer νυχιών 240-grit. Αν η παρανυχίδα βρίσκεται στη βάση του νυχιού ή ελαφρώς μακριά από το νύχι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πενσάκι επωνυχίου ή νυχοκόπτη για να την ψαλιδίσετε απαλά από τη βάση της. Μόλις την κόψετε, λιμάρετε ελαφρά το δέρμα με ένα buffer για να βεβαιωθείτε πως δεν αφήνετε πίσω κάτι που θα μπορούσε να προεξέχει.

Τελευταία Post