Ποια είναι η διαφορά μεταξύ gel και ακρυλικού νυχιών;

03/23/2020
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Αν δεν έχετε εμπειρία στα επιπρόσθετα νύχια, η επιλογή ανάμεσα στο ακρυλικό νυχιών και την επιμήκυνση με τζελ μπορεί να σας προκαλέσει σύγχυση. Δεν είναι μια ιδιαίτερα προσιτή υπηρεσία ομορφιάς, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς τι ζητάτε όταν επισκέπτεστε έναν επαγγελματία τεχνίτη νυχιών.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ακρυλικού και τζελ;

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η διαφορά μεταξύ της επιμήκυνσης με gel και των ακρυλικών νυχιών έγκειται στη διαδικασία πολυμερισμού, στην ευκολία της αφαίρεσης και την πυκνότητα των φυσικών νυχιών.

Τα ακρυλικά νύχια τείνουν να είναι πιο σκληρά από το gel. Συνήθως γίνεται με ανάμιξη μιας σκόνης (πολυμερούς) και ενός υγρού (μονομερούς) για να δημιουργηθεί εκείνη η υφή σαν ζυμάρι, που στη συνέχεια μπορεί να τοποθετηθεί και να "πλάσει" ένα νέο σχήμα ή μήκος νυχιού.

Το gel τείνει να είναι μαλακότερο και πιο εύκαμπτο από το ακρυλικό. Μερικά gel μπορούν να αφαιρεθούν με ειδικό αφαιρετικό υγρό (soaking), σημειώνοντας ότι η χημική διαφορά μεταξύ gel και ακρυλικού είναι ότι το gel είναι ήδη αναμεμειγμένο και χρειάζεται απλά να πολυμεριστεί σε λάμπα νυχιών LED ή UV, ενώ το ακρυλικό απαιτεί ανάμιξη από εσάς κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Ποιο είναι πιο ανθεκτικό;

Σκεφτείτε ένα πλαστικό κύπελλο (gel) έναντι ενός γυάλινου (ακρυλικό). Ενώ το γυάλινο κύπελλο μπορεί να φαίνεται πιο σκληρό, εάν το ρίξετε κάτω θα σπάσει, ενώ το πλαστικό κύπελλο δεν θα πάθει τίποτα.

Ένας καλός όμως τεχνικός νυχιών θα πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόσει την υπηρεσία ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τη φυσιολογία των νυχιών σας, όπως απαιτείται.

Ποιο είναι λιγότερο επιζήμιο για τα φυσικά νύχια;

Ένας τεχνίτης νυχιών θα ξέρει τι είναι καλύτερο για το νύχι σας, αφού εκτιμήσει τόσο τον τρόπο ζωής σας (lifestyle) όσο και τις υπάρχουσες βλάβες των νυχιών σας, αν υπάρχουν.

Εάν ένας πελάτης έχει σκληρά και εύθραυστα νύχια, χρειάζεται ένα προϊόν που θα τα βοηθήσει να είναι αρκετά ευέλικτα για να αποφευχθεί το σπάσιμό τους, ειδικά στην άκρη επέκτασης των νυχιών. Εάν ένας πελάτης έχει μαλακά νύχια που ξεφλουδίζουν, χρειάζονται δύναμη, οπότε θα συνιστούσαμε ένα προϊόν ακρυλικού. Εάν ένας πελάτης επιθυμεί μια απλή ενίσχυση στο φυσικό νύχι χωρίς επέκταση, ισχύει ο ίδιος κανόνας.

Ανεξάρτητα από τον τύπο επιπρόσθετων νυχιών που θα διαλέξετε και που ταιριάζει περισσότερο στα νύχια σας, εάν γίνει σωστά από έναν έμπειρο τεχνικό, τόσο το ακρυλικό όσο και το gel θα σας αφήσουν με το ίδιο αποτέλεσμα: μακριά, υγιή, όμορφα νύχια!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Write a review