Η ιστορία του βερνικιού νυχιών!

10/23/2017
Creative Group
Posted by CREATIVEGROUP

Βερνίκια νυχιών

Το βερνίκι νυχιών, αλλιώς μανό, αποτελεί τη βάση για το μανικιούρ και το πεντικιούρ, την περιποίηση και τον καλλωπισμό των άνω και κάτω άκρων. Το χρώμα, το στυλ, η ποιότητα και φυσικά ο σωστός συνδυασμός με το ντύσιμο, δημιουργούν ένα επιτυχημένο ίματζ. Ως τα πλέον δημοφιλή θεωρούνται τα βερνίκια για γαλλικό και το ημιμόνιμο βερνίκι.

Από τα βάθη των αιώνων... μέχρι τις μέρες μας

Η ανάμιξη των ρητινών, σταθεροποιητών χρώματος, πλαστικοποιητών, διαφόρων χημικών και χρωστικών ουσιών από ειδικούς, με συγκεκριμένες μεθόδους, οδηγούν στην τελική παρασκευή του βερνικιού.

Γύρω στο 3.000 π.Χ. στην αρχαία Κίνα, συναντάμε μια πρώτη μορφή έγχρωμου βερνικιού, με την μίξη ζελατίνης, αραβικής γόμμας, κεριού μέλισσας και ασπραδιού από αβγό. Στους αρχαίους πολιτισμούς χρησιμοποιούνται επίσης πέταλα από τριαντάφυλλα και ορχιδεές. Το χρώμα που τελικά επικράτησε ήταν το κόκκινο, ώστε να είναι συναφασμένο με το χρώμα των χειλιών.

Αυτή η φιλοσοφία στη χρωματική επιλογή χαρακτηρίζει και τη σύγχρονη εποχή, όταν δημιουργείται το «νέο» βερνίκι, στις Η.Π.Α., γύρω στο 1930. Στην αρχική του μορφή ήταν ροζ. Αντικατέστησε το παλαιότερο αντίστοιχο προϊόν, που ήταν πιο ευάλωτο.

Στο Παρίσι...

Την ίδια εποχή περίπου, στο Παρίσι, «γεννιέται» το περίφημο γαλλικό μανικιούρ και πεντικιούρ. Το βερνίκι πραγματοποιεί ανεπαίσθητες αλλαγές στη φύση του νυχιού, τονίζοντας απλώς τις άκρες. Είναι ιδιαίτερα πρακτικό και ευέλικτο, καθώς είναι σχετικά εύκολο στη χρήση και ταιριάζει με όλα τα στυλ ντυσίματος, χωρίς να είναι απολύτως απαραίτητη η επίσκεψη σε εξειδικευμένο αισθητικό. 

Ημιμόνιμο μανικιούρ και πεντικιούρ

Αυτή η επίσκεψη κρίνεται ως απαραίτητη στην περίπτωση του ημιμόνιμου μανικιούρ και πεντικιούρ, αφού χρησιμοποιείται ειδική λάμπα πολυμερισμού. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, τόσο στην εφαρμογή όσο και την αφαίρεση του μανό. Ο επαγγελματίας αισθητικός οφείλει να διατηρεί καθαρά τα εργαλεία του και να τα αποστειρώνει σχολαστικά, στον κλίβανο.

Απαλά χέρια και καλλίγραμμα πόδια με φροντισμένα νύχια, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο γυναικείας ομορφιάς και γοητείας, που μπορεί να τραβήξει την ανδρική προσοχή. Υγεία και φυσικό κάλλος υποβοηθούνται από τη σωστή φροντίδα των άνω και κάτω άκρων, με τις κατάλληλες μεθόδους, είτε με τις ατομικές γνώσεις είτε με την επαγγελματική κατάρτιση, από εξειδικευμένους αισθητικούς. Σίγουρα πρόκειται για ένα στοιχείο, που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, αλλά και την ενίσχυση των ενεργειών για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς.     

Τελευταία Post